Tromsø kommune ønsket å rehabilitere og oppgradere Storgata Nord. Prosjektet strekker seg fra krysset Fredrik Langes gate til Bispegata, med en total lengde på ca. 350m. Oppgraderingen inkluderer etablering av nye dekker, trapper/ramper til forretningene, møblering og beplantning, samt teknisk infrastruktur. Det har blitt gjennomført en brukermedvirkningsprosess og løsningene er optimalisert i samsvar med Tromsø kommunes miljøambisjoner og krav til universell utforming. Gatetverrsnittet er videreført fra Storgata Sør med en sentral kjøresone, gangsoner og frontsoner inn mot forretningene. Møbleringssonen er imidlertid flyttet til østsiden og inneholder regnbed med beplantning, sittemøbler, belysning og lommer for varelevering. Det er lagt til grunn lokal overvannshåndtering, som også skal kunne fungere i et kaldt klima.
Tromsø kommune har høye miljøambisjoner og gjennom prosjektet Storgata Nord, ønsker kommunen i samarbeid med prosjekteringsgruppen og valgte entreprenør, å skaffe seg nyttig erfaring fra hvordan arbeidet med å nå ønskede miljømål kan optimaliseres. For prosjektet Storgata Nord har Sintef gjort en kartlegging av mulige tiltak for reduksjon av klimagassutslipp, ved å bruke fossilfrie eller utslippsfrie løsninger for anleggsmaskiner, massetransport og teletining. Det er også utarbeidet en livsløpsanalyse for materialbruken i prosjektet, hvor transportavstander, graden av gjenbruk og materialvalg er vurdert for ulike scenarier av Verte landskap-arkitektur AS.
Kunstutformingen er en egen oppgave som ble utlyst høsten 2022, og omfattet utsmykning av tre områder langs gågata. Temaet er uttrykk for demokrati i offentlige byrom.